[...] „kuracji głodówkowej”. Terapia jest szczególnie sku-teczna, jeżeli jest jednocześnie wspierana odżywianiem ubogim w argininę (ryby, kurczaki, wołowina, mleko, sery i fasola). Niewskazane są tu orzechy, fistaszki i orzechy kokosowe oraz soja. Czekolada jest czystą trucizną dla chorych na herpes. [...]
[...] Podczas przemiany wywaliłam strączki, potem krzyżowe, w Grecji podpadł mi zdaje się nabiał (ta ich "feta", co to koło sera solankowego zdaje się, że nawet nie leżała i mleko, zgaduję, że z proszku, w ogóle jedzenie było paskudne na zasadzie all inclusive, więc ludzie będą żreć, to dajmy im jakiś najtańszy szit, żeby nas z torbami nie [...]
[...] tych dziecinnych badań gdzie regenerację powysiłkową mierzono poziomem glikogenu , i okazywało się że drogie suplementy wypadały tak samo jak Lucozade czy słodzone mleko o smaku czekoladowym. Czytałem, zastanowiłem sie, skreśliłem. Ale słodzone mleko tez wypiłem by mieć pewność , wolę glutaminę. Następna sesja treningu pokazuje [...]
[...] 10 g mąka gryczana, 30 g izolat UNS, 120 g cukinia, 60 g śliwka (do środka), 100 g białka jaj, łyżeczka proszku do pieczenia, 70 g banan, pasek białej czekolady + 80 ml mleko APLRO do kawy http://dorisk.gbzl.pl/foty/138.jpeg TRENING 2. 60 g ryż jaśminowy, 150 g filet z kurczaka, warzywa http://dorisk.gbzl.pl/foty/139.jpeg 3. JW + 10 g [...]
[...] do kawy ) 6 jajek 2 male lyzeczki proszku do pieczenia (jedna czubata) preferowane słodzidlo - ja dałem tabletki rozpuszczone w wodzie. Mozna dac slodzik/miod/daktyle itp mleko/jogurt naturalny do uzyskania odpowiedniej konstystencji jesli trzeba (zalezy czy dodamy np daktyle, czy jakies owoce itp ) - ja dalem jedno duze jabłko 4 - lyzki [...]
[...] 50g + oliwa z oliwek 30ml .II Śniadanie i obiad: Naleśniki pełnoziarniste z boczkiem i kurczakiem. Przepis na 4 naleśniki: 70g mąki pełnoziarnistej lubella 1 całe jajko woda-mleko pół na pół sól. Składniki połączyć, smażyć na PAMie na naleśniki. Farsz: Boczek surowy 100g Pierś z kurczaka 300g Mięso smażone na tłuszczu który wytopi się z boczku, [...]
[...] bo wiem też, ze uważa się, ze nabiałowe białko nie jest pełnowartościowe. ale znalazłam też artykuły (na sfd) które temu przeczą. ja bardzo lubię nabiał, zwłaszcza mleko, nie mam wgl problemów z trawieniem laktozy. i wyglada to tak ze na sniadanie jem zawsze płatki owsiane/żytnie jaglane albo kaszę manną na wpół z wodą i mlekiem, [...]
Nie jest głupio pytać. Co do nabiału - mleko ma mało białka. I nie traktujemy go jako zródło białka. Jogurty, kefiry - jeśłi w składzie mają tylko mleko plus kultury bakterii - sa ok, bo to probiotyki. Mozarella - ale ser, nie wyrób seropodobny - bardzo dobre żródło wapnia. Sery dojrzewające też, z tym, że tu juz mamy sporo tłuszczu i soli w [...]
[...] ilości kalorii, można się wspierać też po prostu do pewnego stopnia wyizolowanymi formami węglowodanów. Możesz sobie zrobić... domowy budyń? Żółtko, skrobia ziemniaczana, mleko, cukier/słodzik, trochę masła, jakieś dodatki (kakao?) . Jakieś przekąski słodkie, ale unikaj tłuszczy utwardzonych i fruktozy. Popcorn? Można też z różnymi dodatkami. [...]
[...] . Co Pan na to ? 3. Jest Pan wielkim zwolennikiem nabiału, wielkim przeciwnikiem, czy pośrodku, a może nie ma Pan zdania . Jak Pan Pioter się do tej sprawy odniesie (twaróg, mleko) ?? 4. Czy używa Pan proszku zasadowego, jeśli tak to jakiej firmy ?? Czy z czasem ów proszek pozwoli mi zmniejszyć porcje warzyw, szczególnie w okresie letnim, gdy [...]
[...] do tego oczywiście nie można zapominać o naleśnikach na mące pszennej i żytniej razowej (u mnie proporcje 1:1 razowa:przetworzona, zaledwie jedno jajo i mleko chude - na 100g ww wpada niecałe 5g tł) z nadzieniami do wyboru: 1. zmiażdżony banan ze słodzikiem + mleko zagęszczone krówkowe - moje ulubione 2. umieszany twaróg ze [...]
[...] laktozę - inaczej: cukier mleczny. Ale nie przesadzam z tą nienawiścią. Tłuste sery, śmietana powyżej 18% tłuszczu, a nawet kefiry i jogurty mogę jeść. Przestałem pić czyste mleko. Stosunek tłuszczu do węglowodanów ma zupełnie niezgodny z moją doktryną. Sery są w porządku, ale drogie. I tym magicznym słowem otwieramy bramę do kolejnego [...]
[...] odmienny. Pierwsze z nich występują głównie w większości produktów pochodzenia zwierzęcego a szczególnym ich źródłem są: masło, smalec, wołowina, boczek, jajka, pełnotłuste mleko czy jogurty. Głównym mankamentem produktów zawierających nasycone kwasy tłuszczowe jest fakt, iż zwiększają one poziom cholesterolu we krwi w związku z czym ich [...]
[...] ścianki zatruwając cały organizm. Przyczyny: -złe łączenie pokarmów, np. białek z węglowodanami ( mięso z ziemniakami) -spożywanie dużych ilości białka ( wędliny, mięso, mleko) powoduje procesy gnicia i powstawanie metanu w jelitach -nadmiar potraw mącznych łączonych z masłem, margarynami i cukrem, żółty ser, słodycze, drożdżówki, kasze na [...]
[...] Reszta myszy nie dotrwała do końca eksperymentu. W grupie myszy karmionych mlekiem ogrzewanym do 80oC trzy myszy zdechły ciągu 3 tygodniu, myszy z kolejnej grupy zjadające mleko podgrzewane do100oC, pozdychały w ciągu 2 tygodni, myszy zjadające mleko podgrzewane do 120oC przetrwały zaledwie 1 tydzień, a ostatnia grupa (140oC ) zdechła po 3-5 [...]